+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

BRC Storage and Distribution

Verlenging BRC-certificaat met vlekkeloos rapport

De jaarlijkse (aangekondigde) audit die onlangs plaatsvond bij Rabelink Logistics in het kader van het certificaat BRC Global Standard for Storage and Distribution (BRC S&D) – noodzakelijk om te werken met voedingsmiddelen – heeft een goed resultaat opgeleverd: een verlenging van het certificaat zonder ook maar één tekortkoming. “Een verdienste van heel Rabelink.”

BRC Storage and DistributionGedurende 3,5 dag was de auditor van SGS voor de certificeerder BRC, die wereldwijd inspecties uitvoert op het gebied van voedselveiligheid, aanwezig op de verschillende locaties van Rabelink; de Vlijtstraat en de Fabriekstraat in Doetinchem, de Immenhorst in ’s-Heerenberg en de Kryptonstraat in Wehl. Terwijl het BRC Food-certificaat alleen geldt in het warehouse aan de Vlijtstraat – omdat daar daadwerkelijk voedsel wordt verwerkt en met open product wordt gewerkt – betreft BRC S&D de gehele organisatie.

Storage and Distribution, de naam zegt het al, gaat om opslag en transport van food- en foodgerelateerde producten. “En omdat wij op alle locaties voedingsmiddelen opslaan en transporteren, heeft dit certificaat betrekking op heel Rabelink”, zegt Leon Pennings, de QHSE-coördinator die de inspecteur van SGS begeleidde tijdens de audit, waarin wordt onderzocht of er grote (major) of kleine (minor) tekortkomingen zijn. “Het goede resultaat is dan ook de verdienste van de hele organisatie”, benadrukt Pennings. Dat goede resultaat komt naar voren in een vlekkeloos rapport voor Rabelink: de audit werd afgesloten zonder één tekortkoming en dus met de (hoogst haalbare) score AA.

Medewerkers zelf aan het woord
De auditor inspecteerde tijdens zijn rondgang door de verschillende magazijnen onder meer hoe er bij Rabelink gewerkt wordt, welk materiaal wordt gebruikt en of er sporen van ongedierte zijn; dit alles om de voedselveiligheid gewaarborgd te houden. Ook het warehousepersoneel werd als onderdeel van de audit ondervraagd. Pennings: “Ik heb heel bewust onze medewerkers zelf aan het woord gelaten. De verantwoordelijkheden en taken liggen uiteindelijk toch op de werkvloer. Onze collega’s hebben deze geweldige score dus verdiend door goed te werken en mee te denken.”

Voorbeeld
Daarnaast ondergingen diverse opleggers een fysieke inspectie en is gesproken met een drietal chauffeurs. “Bovendien heeft de auditor ook op kantoor zowat elke afdeling gezien. Logisch ook: vrijwel iedere afdeling binnen Rabelink is betrokken bij transport en opslag. Dus onze werkwijze moet zowel in de praktijk als op papier kloppen”, vervolgt Pennings. “Volgens de auditor is Rabelink ‘een voorbeeld voor veel andere logistiek dienstverleners op het gebied van voedselveilig werken en kwaliteit’, dat was heel mooi om te horen. Daar mogen we gigantisch blij mee zijn. Zo blijkt dat we niet voor niets continu onze mensen opleiden en trainen. We kunnen dus niet anders dan tevreden zijn.”