+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Uitbreiding Rabelink op nieuwe en bestaande locatie

Rabelink Logistics breidt uit met een nieuwe vestiging in Alblasserdam en een verbouwing van het pand aan de Fabriekstraat in Doetinchem. Het kantoor in het westen van het land is geopend met het oog op de ontwikkelstappen op het gebied van lucht- en zeevracht. Aan de Fabriekstraat waren de aanpassingen vooral gewenst vanwege de extra werkzaamheden die worden uitgevoerd door onze Laborijn-collega’s.

Het kantoor van Rabelink in Alblasserdam (in het pand van Abr. de Haan Logistics).

In april is voor onze afdeling Air & Ocean een kantoor geopend in Alblasserdam. Rabelink zit daarmee ‘dichter op het vuur’ van de Maasvlakte, nadat we de containerstromen – vanaf met name de havens Rotterdam en ook Antwerpen – naar onze warehouses de afgelopen jaren steeds meer in eigen beheer hebben kunnen nemen. “Door de jaren heen hebben we de potentie van onze klanten op het gebied van Air & Ocean verder ontdekt en ook al ten dele kunnen benutten. Dit houdt in dat we een deel van de binnenkomende containers al vanaf het laadadres (of de haven) van het land van oorsprong in eigen regie nemen”, laat onze managing director Alwin Schweckhorst weten.

Om ons verder te ontwikkelen, is besloten om de schakel van externe expeditiekantoren in Rotterdam te elimineren en in deze regio een eigen Rabelink-kantoor te openen. Hiermee halen we een inkoopschakel uit de keten en gaan we zelf inkopen bij rederijen. Voor de partnerrelaties in de voor ons (onze klanten) belangrijkste handelslanden zijn we aangesloten bij een mondiaal partnernetwerk (WCA). Onze collega’s in Alblasserdam concentreren zich momenteel vooral op de contacten met de rederijen en het werven van mondiale partners. Het nieuwe kantoor betreft een uitbreiding van het team dat al in Doetinchem (Vlijtstraat) functioneerde en er vindt inmiddels een nauwe samenwerking plaats.

Rabelink heeft met deze uitbreiding weer een stap gezet om zich verder ontwikkelen als 3PL dienstverlener.

VOORBEELD VAN IMPORTZENDING/CONTAINER CHINA – KLANT NEDERLAND:

OUDE SITUATIE

 

 

 

 

NIEUWE SITUATIE

 

 

 

 

Fabriekstraat
Het warehouse van Rabelink aan de Fabriekstraat 40 in Doetinchem is uitgebreid. Het magazijnoppervlakte is hetzelfde gebleven, maar de kantine en het kantoor waren te klein geworden. Om daar meer ruimte voor te creëren, is er de afgelopen zes weken verbouwd. “De oude kantine is bij het kantoor getrokken”, zegt logistics manager Twan Boerakker. “Boven op het kantoor is de nieuwe kantine gebouwd, de ruimte daar hadden we nog niet in gebruik. Zo hebben we er in totaal ongeveer 40 m2 bij gekregen.”

De voornaamste oorzaak van de toegenomen drukte aan de Fabriekstraat – waar voornamelijk foodgerelateerde goederen opgeslagen zijn – is dat er extra Value Added Services worden uitgevoerd; deze VAS-werkzaamheden worden veelal gedaan door collega’s die via Laborijn aan de slag zijn gegaan bij Rabelink.