+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Rabelink-trio start Achterhoekse truckrun

Ooit stond Jos Broeks, chauffeur van Rabelink Logistics, aan de wieg van Wunderland Kalkar On Wheels. Nu is er een nieuw initiatief: in september volgend jaar is het de bedoeling dat de Truckrun Achterhoek verreden gaat worden vanuit de gemeente Oude IJsselstreek. Jos vormt de organisatie van dit evenement met zijn collega’s Peggy ten Tuijnte en Thijs Rosendaal. Uitzendbureau Seesing Personeel is de trotse hoofdsponsor van de truckrun.

De datum is er al: zaterdag 7 september 2019 staat al enige tijd met rood omcirkeld in de agenda van het Rabelink-trio. Dan moeten maximaal honderd vrachtwagens een tocht door de Oude IJsselstreek, Doetinchem en Montferland maken tijdens de Truckrun Achterhoek, waarbij kinderen en volwassenen met een levensbedreigende ziekte en/of een beperking een prachtige dag krijgen en met de chauffeurs mee mogen in de cabine. Als het goed is het begin van een jaarlijkse traditie.

Dat er bij Kalkar On Wheels plaats was voor slechts een beperkt aantal vrachtwagens (van Rabelink) en dat de organisatie zich bovendien steeds meer lijkt te richten op Duitsland in plaats van Nederland, was voor Jos aanleiding om gekscherend tegen Peggy te zeggen: ‘Dan organiseren we zelf een truckrun.’ Tenminste, in eerste instantie dacht ze dat het gekscherend bedoeld was. “Totdat hij er voor de tweede keer over begon. Toen zei ik: oké, ik ben voor”, vertelt Peggy.

Aangenaam verrast
Alleen van financiën hadden Peggy – in het verleden vrachtwagenchauffeur, nu werkzaam op de Customer Service-afdeling – en Jos als trucker minder verstand. “Dus daarvoor hebben we er een derde persoon bij gezocht, als penningmeester. Iemand die dat kan én daar tijd voor wil maken”, zegt Peggy. Zodoende kwamen ze (hoewel Rabelink als bedrijf verder niet bij de organisatie betrokken is) terecht bij een derde collega: Thijs Rosendaal van de afdeling administratie. Die hoefde niet lang na te denken. “Ik was aangenaam verrast dat ik gevraagd werd. Het is in de eerste plaats voor een goed doel en bovendien heb ik in m’n werk wat aan de ervaring die ik ermee opdoe.”

Een klein half jaar geleden begonnen de plannen serieus vorm te krijgen, sinds een maand of twee is de Stichting Truckrun Achterhoek na een bezoek aan de notaris officieel een feit. Alleen een bankrekening liet even op zich wachten. “Banken blijken daar bij een stichting een beetje huiverig voor te zijn, dat het zou gaan om een terroristische organisatie of om criminele activiteiten. Maar het werd ze al snel duidelijk dat ze daar bij ons niet bang voor hoeven te zijn”, vertelt Thijs lachend. Ook die bankrekening is er ondertussen, dus de sponsoren kunnen nu daadwerkelijk hun bijdrage kwijt bij de stichting.

Het bestuur van de Stichting Truckrun Achterhoek: voorzitter Jos Broeks (achter het stuur), secretaris Peggy ten Tuijnte en penningmeester Thijs Rosendaal.

Supermooi idee
Met het werven van sponsoren hadden de drie overigens al een mooi begin gemaakt. “Rabelink heeft als eerste toegezegd. Directeur Alwin Schweckhorst vond het een supermooi idee en heeft het voor de zekerheid namens ons voorgelegd aan het moederbedrijf, Huettemann. Gelukkig waren ook zij heel enthousiast. Blijkbaar deden ze zoiets in Duitsland al en vonden ze het goed dat Rabelink ook ons evenement ondersteunt”, zegt Peggy. “Daarna hebben we Seesing Personeel bereid gevonden om hoofdsponsor te worden. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!”

Het komende jaar wordt verder gezocht naar geldschieters en gaan de voorbereidingen verder, zodat alles klaar is als op 7 september 2019 het rondje gemaakt gaat worden. Dat lijkt nog lang, bijna een jaar. “Maar de tijd vliegt”, zegt Thijs. “Als je ziet wat we allemaal nog moeten regelen, dan kunnen we die tijd goed gebruiken.” In januari staat de volgende afspraak met de gemeente gepland; zaken als de route, verkeersveiligheid en vergunningen staan dan op de agenda. “En we zullen een hoop mensen langs de route moeten informeren”, merkt Peggy op. “Of ze de auto die dag een beetje aan de kant willen zetten en dat ze dan flink wat getoeter kunnen verwachten.”

Jaarlijks evenement
Want dat ligt wel voor de hand, als de tientallen vrachtwagens hun ronde maken. Vanaf de beoogde start- en finishlocatie bij de DRU in Ulft gaat het via Silvolde, Terborg, Gaanderen, Doetinchem, Braamt, Zeddam, ’s-Heerenberg, Lengel, Azewijn, Netterden en Gendringen weer terug naar Ulft, in een truckrun die zo’n twee à drie uur in beslag zal nemen.

Als alles goed gaat, is de planning dat de Truckrun Achterhoek een jaarlijks evenement wordt om zieke en/of gehandicapte kinderen en volwassenen een onvergetelijke dag te bezorgen. Maar eerst moet er nog veel gebeuren om de eerste editie te laten slagen. Peggy: “Onze website truckrunachterhoek.nl is net online, we nodigen iedereen uit om die in de gaten te houden voor alle nieuws. En wie zich wil aanmelden als vrijwilliger, heel graag, die kunnen we altijd gebruiken!”