+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Rabelink sluit zich aan bij Onverwachte Hoek

Vergrijzing en vergroening. Het zijn dan wel twee ‘kleurrijke’ thema’s, maar geen ontwikkelingen waar we in de Achterhoek – en dus bij Rabelink – per se blij van worden. Onverwachte Hoek probeert hier wat aan te doen en aan dit initiatief dragen we nu ook met Rabelink ons steentje bij.

We hebben ons namelijk aangesloten bij Onverwachte Hoek, bij het grote (en in voetbal geïnteresseerde) publiek misschien al bekend als de shirtsponsor van De Graafschap dit seizoen. Wat Onverwachte Hoek nog meer is? Een online platform dat op initiatief van de overheid is opgestart en als doel heeft de Achterhoek beter op de kaart te zetten in Nederland. Qua werk, maar ook voor wat betreft wonen. Want deze twee zaken hebben een directe relatie tot elkaar.

Mooie bedrijven
We hebben te maken met vergrijzing en tegelijkertijd ontgroening. Dit laatste wordt versterkt, doordat de Achterhoek geen hogere/universitaire opleidingen heeft. De jeugd trekt daarom weg en blijft vaak ook weg nadat ze een baan hebben gevonden. Tegelijkertijd hebben we in onze regio een legio aan mooie bedrijven – Rabelink bijvoorbeeld (al zeggen we het zelf ;-〉 – die steeds meer te kampen krijgen met krapte op de arbeidsmarkt.

Daar haakt Onverwachte Hoek op in. Zij willen de rest van Nederland laten zien hoe goed toeven het is in de Achterhoek. In de eerste plaats gaat dat om het aantrekkelijk maken van de Achterhoek voor arbeidskrachten. Maar omdat werken en wonen direct aan elkaar zijn verbonden, zijn er ook initiatieven op het gebied van wonen. Bedoeld voor mensen van buiten, maar ook binnen de Achterhoek. Die willen we namelijk graag hier houden. Uiteindelijk hopen we hier natuurlijk ook met Rabelink van te profiteren.

Achterhoeks uithangbord
Hoe meer organisaties mee gaan doen, hoe groter het effect van dit initiatief gaat zijn. Op onverwachtehoek.nl vind je een overzicht van alle bedrijven die zich inmiddels hebben aangesloten. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van misschien wel een van de mooiste Achterhoekse uithangborden die er zijn: de naam Onverwachte Hoek prijkt dit seizoen op de shirts van de regionale voetbaltrots De Graafschap. In stadion De Vijverberg komt sinds kort bovendien de naam van ons bedrijf voorbij op de reclameborden.