+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Rabelink ontvangt ‘Brussels’ bezoek: ‘Politiek heeft hier zó veel belang bij’

In de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement – op donderdag 23 mei – fungeerde Rabelink Logistics als gastheer voor bezoek vanuit Brussel. Europarlementariër Caroline Nagtegaal (VVD) kwam, met in haar kielzog verschillende politici uit de provincie en uit de regio, bij ons hoofdkantoor in Wehl op werkbezoek.

Caroline Nagtegaal-van Doorn, tijdens de Europese verkiezingen de nummer drie op de lijst van de VVD met onder meer de sector transport & logistiek in haar portefeuille, liet voor haar trip naar het A18 Bedrijvenpark al weten naar welke informatie ze op zoek was. “In de Achterhoek wil ik vooral van de ondernemers zelf horen waar zij behoefte aan hebben en waar Europa zich volgens hen op moet focussen”, vertelde ze aan het Doetinchems Vizier.

Europarlementariër Caroline Nagtegaal (in de heftruck) en haar politieke collega’s.

Het werkbezoek vond plaats op initiatief van de organisatie Logistics Valley, het overlegorgaan van de regio’s Rivierenland, Nijmegen en Achterhoek/Liemers die samen de Gelderse logistieke ‘vallei’ vormen en die bijvoorbeeld contacten onderhouden met de rijksoverheid en de provincie. De dag verliep – op een positieve manier – anders dan gepland, met naast Europarlementariër Nagtegaal ook drie Gelderse politici van Provinciale Staten en twee uit zowel de gemeente Oude IJsselstreek als de gemeente Doetinchem.

“De presentatie over Rabelink, die ik had voorbereid, heb ik niet eens afgemaakt”, vertelt directeur Alwin Schweckhorst. “Want het gesprek kwam al gauw op actuele onderwerpen. Dat leverde heel goede discussies op.” Zoals over de inzet van Roemeense chauffeurs, een heikel punt als het gaat over Europese ontwikkelingen. Daarmee sneed het mes tijdens het werkbezoek aan twee kanten; vanuit Rabelink-zijde was er ruimte om een en ander toe te lichten, de politici kregen verhalen uit de praktijk die ze nog niet altijd te horen krijgen.

Schweckhorst: “Het was daarom heel erg zinvol. Dat benadrukten de aanwezigen ook: ‘De politiek heeft zó veel belang bij deze informatie, bij voeding vanuit het bedrijfsleven.’ Bovendien konden wij aangeven wat ‘Europa’ kan betekenen voor logistiek dienstverleners. Het belangrijkst is natuurlijk de situatie op de snelwegen in een dorvoerland als Nederland; als er geen goede doorstroming is, zijn we niet meer interessant. Het werkbezoek was dus echt de moeite waard.” Daar sloot Nagtegaal zich bij aan: “Zo’n dag als deze helpt door hier te zijn en te luisteren naar de mensen”, liet ze weten aan REGIO8. “Deze mensen vertellen waar zij behoefte aan hebben in Europa.”

Alwin Schweckhorst, Susan Koenders van Logistics Valley en Caroline Nagtegaal.

Beelden van REGIO8 van (onder meer) het bezoek van Caroline Nagtegaal aan Rabelink: