+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Rabelink Logistics neemt Gesink Transport over

Rabelink Logistics neemt met ingang van het nieuwe jaar Gesink Transport over. Met deze deal gaan ook alle ongeveer 140 medewerkers van Gesink over, alsmede de ruim 100 vrachtwagens en 115 opleggers. De huidige eigenaar Arno Gesink blijft gedurende de integratieperiode van drie jaar in functie, om een soepele overgang voor medewerkers en klanten te garanderen.

Vanaf 1 januari 2021 maakt Gesink Transport uit Zelhem deel uit van Rabelink, dochteronderneming van de Duitse Huettemann Group. “We zijn blij dat we in de partnerschapsonderhandelingen een overeenkomst hebben kunnen vinden die tot tevredenheid stemt”, zegt onze algemeen directeur Alwin Schweckhorst. “De overname is een win-winsituatie voor alle partijen.”

Toekomst van medewerkers verzekerd
Gesink Transport – al vier generaties een familiebedrijf, gespecialiseerd in transport binnen de Benelux en naar Duitsland – heeft de afgelopen tijd een snelle bedrijfsgroei doorgemaakt. Om het potentieel van deze groei volledig te kunnen benutten, was de grootste investering uit de geschiedenis van het bedrijf noodzakelijk geweest. Daartoe behoorden naast uitbreiding van de vestiging in Zelhem (verdubbeling van de overslagcapaciteit, magazijn- en kantoorruimte) ook urgente zaken als de automatisering en digitalisering van werkprocessen. “Gezien mijn leeftijd kan ik deze grote stap niet zetten”, zegt Arno Gesink (62). “Dat zou eigenlijk de rol van Stephan Keuter worden. Hij maakt samen met mij deel uit van de directie en draaide de afgelopen jaren al warm om het bedrijf op een dag over te nemen.” Maar als gevolg van de coronacrisis was het op korte termijn niet mogelijk om de financiering rond te krijgen.

“Daarom ben ik op zoek gegaan naar een oplossing, die vooral de toekomst van mijn medewerkers verzekert. Zij hebben er tenslotte voor gezorgd dat we er zo goed voor staan”, benadrukt Arno Gesink. Met Rabelink en Huettemann, geeft hij aan, werd de perfecte partner voor een bedrijfsoverdracht gevonden. “Als familiebedrijf delen we dezelfde waarden en staan de belangen van onze medewerkers en klanten centraal – dat is het belangrijkste. Ik ben ervan overtuigd dat zij bij Rabelink en als onderdeel van de Huettemann Group in goede handen zijn. Bovendien is Rabelink net als wij een Achterhoeks bedrijf. We spreken dus dezelfde taal.”

Ook voor Rabelink is Gesink Transport een goede match. “Naast de culturele aspecten zien we een groot synergiepotentieel tussen beide bedrijven”, vertelt Alwin. “Ten eerste kunnen we door deze overname de bestaande relaties aan beide zijden beter bedienen. Ten tweede komt de klantenstructuur van Gesink Transport precies overeen met onze gewenste doelgroep: voornamelijk kleine tot middelgrote bedrijven, die voor de oplossing van hun logistieke uitdagingen een partner zoeken die op hun eigen niveau acteert.” De overname biedt ook de bestaande klanten van Gesink Transport een mogelijke meerwaarde: als 3PL+ logistiek dienstverlener bieden we niet alleen transport aan, maar ook uitgebreid supplychainmanagement onder één dak, van lucht- en zeevracht, transport en expeditie tot opslag en ‘value added services’.

Versterking van de Nederlandse activiteiten
Voor Huettemann betekent de overname een versterking van de Nederlandse bedrijfstak. “De druk op de logistieke sector neemt toe, groei is daarom essentieel om op de lange termijn een goede marktpositie te behouden”, zegt Manfred Köhler, directeur van de Huettemann Holding. “Rabelink heeft zich de afgelopen decennia uitstekend ontwikkeld, met deze stap stellen we onze positie veilig als toonaangevende middelgrote logistiek dienstverlener binnen onze regio en daarbuiten.” In de gerenommeerde ranglijst van logistiek.nl met de 100 belangrijkste logistiek dienstverleners in Nederland bezet Rabelink momenteel de 45e plaats (het jaar ervoor plek 61).

Geen gevolgen voor medewerkers en klanten
Ondanks de overgang, per 1 januari, verandert er voor de medewerkers en klanten van Gesink weinig. Het personeelsbestand wordt volledig overgenomen, inclusief alle rechten en plichten, net als het complete wagenpark. Ook de vestiging in Zelhem en het merk ‘Gesink’ zelf blijven behouden. “We geven onszelf drie jaar de tijd voor de integratie”, laat Manfred Köhler weten. “Tijdens die periode blijven Arno Gesink en Stephan Keuter in functie, zodat we in alle rust alle medewerkers en klanten, structuren en processen kunnen leren kennen en voor een soepele integratie kunnen zorgen. Ons gezamenlijke doel is dat de medewerkers en klanten in hun dagelijkse werk zo weinig mogelijk van de overname merken. In feite verandert in eerste instantie alleen de bedrijfsnaam op het briefpapier.”

De directies van Rabelink en Gesink zullen de komende dagen samen contact opnemen met klanten en partners, om de verdere voortgang te bespreken.

Trudi en Arno Gesink, Manfred Köhler en Alwin Schweckhorst.