+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Rabelink in logistieke ‘Top 100 van 2019’

Rabelink Logistics staat ook in 2019 weer in de jaarlijkse ‘Top 100 logistiek dienstverleners’, de door Logistiek Magazine (www.logistiek.nl) opgestelde ranglijst. Dit jaar zijn we terug te vinden op plaats 61.

Die score is in lijn met de afgelopen jaren; al geruime tijd bivakkeert Rabelink boven in het rechterrijtje (schommelend van plek 64 in 2017 tot de 51e plaats vorig jaar). De ranglijst is opnieuw op iets aangepaste wijze tot stand gekomen. Een jaar geleden baseerde Logistiek de ranglijst voor het eerst op een indexscore – in plaats van (zoals voorheen) op alleen het aantal vaste medewerkers – en werden naast de grootte van het personeelsbestand ook de netto-omzet, de warehouse-oppervlakte en deelname aan het Lean & Green-programma meegenomen in de berekening. Ditmaal is hier een vijfde indicator aan toegevoegd: de duurzaamheid van distributiecentra. Logistiek.nl heeft ervoor gekozen om dit te meten door het aantal BREEAM-gecertificeerde warehouses mee te wegen in combinatie met de hoogte van de BREEAM-score(s).


De indexscore werd bepaald op basis van het aantal medewerkers, de omzet en de m² warehousing (allemaal 30 procent) en Lean & Green en BREEAM (beide 5 procent). We belandden aan de hand daarvan op plek 61, met de scores 400-500 medewerkers, een jaaromzet van 35-60 miljoen euro, 0-100 m² warehousing en onze Lean & Green Star; Rabelink is (net als veruit de meeste conculega’s) niet BREEAM-gecertificeerd. Zo behouden we een fraaie positie in de middenmoot van de lijst die volgens logistiek.nl een compleet overzicht geeft van de belangrijkste partijen in de Nederlandse logistieke contractmarkt. Logistiek Magazine werkt voor het onderzoek naar de grootte van de bedrijven in de logistieke sector traditiegetrouw samen met Buck Consultants International.

Het volledige nieuwsbericht is te lezen op de website van Logistiek (en hier de volledige Top 100 als pdf).