+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Rabelink Top 100 Logistiek 2018

Rabelink in logistieke ‘Top 100 van 2018’

Rabelink Logistics staat ook in 2018 weer in de jaarlijkse ‘Top 100 logistiek dienstverleners’, de door Logistiek Magazine (www.logistiek.nl) opgestelde ranglijst. Dit jaar is Rabelink terug te vinden op plaats 51 – een stijging van dertien plekken ten opzichte van de lijst van 2017.

Rabelink Top 100 Logistiek 2018

De ranglijst is ditmaal op iets aangepaste wijze tot stand gekomen. Vorig jaar (toen Rabelink op plek 64 genoteerd stond) liet Logistiek al doorschemeren op zoek te gaan naar een verbeterde methode: “De uitdaging voor volgend jaar is om alle gegevens over flexibele arbeid in de logistiek te verzamelen bij de top-100 bedrijven, dan kunnen we een (alternatieve) ranglijst opstellen op basis van het aantal vaste + flexibele medewerkers”, werd toen gemeld. De daad is bij het woord gevoegd en voor de lijst van 2018 is de rangschikking gebaseerd op een indexscore (het aantal werknemers telt mee met een factor van 35%, de netto-omzet 30%, de m² warehousing 30% en Lean & Green 5%).

Mede hierdoor staat Rabelink bovenaan. Boven aan het rechterrijtje weliswaar, maar als nummer 51 hebben we toch een zeer fraaie positie op de lijst die volgens logistiek.nl een compleet overzicht geeft van de belangrijkste partijen in de Nederlandse logistieke contractmarkt. Logistiek Magazine werkt voor het onderzoek naar de grootte van de bedrijven in de logistieke sector traditiegetrouw samen met Buck Consultants International. Logistiek maakt ook duidelijk waarom er dit jaar voor het eerst naast het aantal vaste medewerkers in Nederland tevens is gekeken naar de netto-omzet, het aantal vierkante meters warehousing en deelname aan het Lean & Green, het leidende Europese programma voor duurzame logistiek.

“De hoofdreden voor de verandering in aanpak is dat we anno 2018 het aantal vaste medewerkers een te beperkte maatstaf vonden om de Top 100 van logistieke dienstverleners mee op te stellen. Logisch, want door mechanisatie en robotisering kan een bedrijf efficiënter werken. Zo kan de groei in het aantal medewerkers worden beperkt, een begrijpelijke strategie in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt, maar daardoor zou een bedrijf gaan zakken in de Top 100. Daarbij komt nog dat het aantal vaste medewerkers op zichzelf al een indicator is die voer geeft voor discussie. Wat doe je met bedrijven die veel uitzendkrachten inhuren, vaste charters hebben rijden of grote seizoenpieken hebben? Allemaal vragen die niet zomaar zijn op te lossen, maar die wel zwaar meewogen voor de positie in de Top 100 van vorig jaar.”

Het volledige nieuwsbericht is te lezen op de website van Logistiek.