+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Top 100 Logistiek 2017

Rabelink in logistieke ‘Top 100 van 2017’

Rabelink Logistics staat ook in 2017 weer in de jaarlijkse ‘Top 100 logistiek dienstverleners’, de door Logistiek Magazine (www.logistiek.nl) opgestelde ranglijst. Dit jaar is Rabelink terug te vinden op plaats 64 (gebaseerd op het aantal van 330 vaste medewerkers).

Top 100 Logistiek 2017

We bevinden ons daarmee, ter illustratie, tussen de 5000 medewerkers die lijstaanvoerder DHL vast aan het werk heeft en de 180 van nummer 100 De Graaf Logistics. Logistiek Magazine werkt voor het onderzoek naar de grootte van de bedrijven in de logistieke sector samen met Buck Consultants International. De Top 100 geeft volgens logistiek.nl ‘een compleet overzicht van de belangrijkste partijen in de Nederlandse logistieke contractmarkt, gerangschikt op het aantal vaste logistieke medewerkers in Nederland’.

Net als Rabelink (met de Huettemann Group) bestaat ook de top-3 van logistiek dienstverleners in de contractlogistiek, groupage en distributie in Nederland geheel uit bedrijven met een Duitse moeder: DHL, DB Schenker en Kuehne + Nagel. In de analyse van Kees Verweij, partner bij  Buck Consultants International en nauw betrokken bij het jaarlijkse onderzoek, is er ook nog een (net niet helemaal correcte, maar wel eervolle) vermelding voor Rabelink: “In de onderste helft van de top-50 zijn er relatief weinig veranderingen, alhoewel Rabelink Transport wel een flinke plusnotering kent.”

Vorig jaar stond Rabelink genoteerd op plek 86. Net als toen blijkt er op andere criteria als ‘aantal vestigingen Nederland’ en ‘m² in Nederland’ (nummer 56) een hogere score te zijn dan verschillende bedrijven met een groter aantal vaste medewerkers. Er is echter gekozen voor een rangschikking op basis daarvan, al kan dat veranderen: “De uitdaging voor volgend jaar is om alle gegevens over flexibele arbeid in de logistiek te verzamelen bij de top-100 bedrijven, dan kunnen we een (alternatieve) ranglijst opstellen op basis van het aantal vaste + flexibele medewerkers.”

Het volledige nieuwsbericht is te lezen op de website van Logistiek.