+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Lean & Green Star Rabelink

Rabelink bekroond met Lean & Green Star

Lean & Green Star RabelinkMet dank aan een opmerkelijke score mag Rabelink Logistics zich de trotse bezitter van de Lean & Green Star noemen. Deze felbegeerde prijs – onderdeel van een duurzaamheidsprogramma met als doel vermindering van CO2-uitstoot – werd op donderdag 31 mei in ontvangst genomen.

De concrete bedoeling van dit programma, dat is opgezet door Connekt Duurzaam Logistiek en TLN, is om binnen vijf jaar de CO2-uitstoot met minimaal 20 procent terug te brengen. Rabelink is er echter in geslaagd om tussen 2009 en eind 2014 een CO2-reductie van 54 procent per meter te behalen. Deze opmerkelijke prestatie was de reden dat het wat langer duurde voordat definitief groen licht gegeven kon worden. “Omdat dit zo’n buitengewoon resultaat is, moesten de cijfers verschillende keren worden gecontroleerd”, vertelt managing director Alwin Schweckhorst van Rabelink.

Uitreiking Star door Mariëtte van Empel, programmadirecteur Duurzame Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. © Michel Zoeter

Maar ook na grondig onderzoek bleek het te kloppen dat de uitstoot van CO2 per meter de afgelopen periode meer dan gehalveerd is en dus kon de Lean & Green Star (de ‘opvolger’ van de Award die Rabelink al had) in ontvangst worden genomen. Schweckhorst: “We zijn erg blij dat onze inspanningen zijn beloond met deze topranking.” Op 31 mei vond de feestelijke uitreiking van Lean & Green plaats tijdens het Festival Duurzame Mobiliteit in Amersfoort en kreeg onze directeur de Star uit handen van Mariëtte van Empel, programmadirecteur Duurzame Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De extra hoge vermindering van de uitstoot is onder meer behaald door de overstap van double naar triple stock-opleggers; door de laadruimte van onze trailers op die manier optimaal te benutten en gebruik te maken van drie ‘verdiepingen’, hoeven er minder kilometers te worden afgelegd om dezelfde aantallen goederen te kunnen afleveren. “Het voorbeeld van Rabelink Logistics toont aan dat we ecologische actie serieus nemen en ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor het milieu en toekomstige generaties”, zegt Klaus Hüttemann, managing partner van de Huettemann Group (waar Rabelink toe behoort). “Niet alleen bij Rabelink, maar in de hele groep concentreren we ons op technologieën en procesoptimalisatie voor meer duurzaamheid en efficiëntie.”