+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Primeur voor Rabelink in logistieke ‘Top 100 van 2020’

Ook in 2020 staan we weer genoteerd in de jaarlijkse ‘Top 100 logistiek dienstverleners’, de door Logistiek Magazine (www.logistiek.nl) opgestelde ranglijst. Dit jaar is Rabelink Logistics terug te vinden op plaats 45.

Die score is in lijn met de afgelopen jaren, met dit keer wel een hogere positie en bovendien een primeur; geruime tijd bivakkeerden we boven in het rechterrijtje (schommelend van plek 64 in 2017 tot plek 51 in 2018 en de 61e plaats vorig jaar), nu zitten we dus in de bovenste helft.

De ranglijst is opnieuw op iets aangepaste wijze tot stand gekomen. ‘Ook dit jaar wordt de aanpak verder aangescherpt en getracht de innovatiekracht van logistiek dienstverleners meetbaar te maken’, meldde Logistiek vooraf. Nadat in 2019 de duurzaamheid van distributiecentra als vijfde indicator werd toegevoegd om de indexscore te berekenen (naast het aantal medewerkers, de netto-omzet, de warehouse-oppervlakte en deelname aan het Lean & Green-programma), is dit jaar dus meegewogen hoe innovatief de logistiek dienstverleners zijn: de mate van innovatie ‘in duurzaamheid en arbeid’ en voor ‘logistieke operaties en ketenregie’ tellen allebei voor 15 procent mee. De indexscore werd verder bepaald op basis van het aantal medewerkers en de omzet (beide 25 procent) en de m² warehousing (20 procent).


We belandden aan de hand van deze factoren op plek 45, met de scores 250-500 medewerkers, een jaaromzet van 50-100 miljoen euro en 50-100 m² warehousing. We scoorden drie (van de maximaal vijf) sterren op het thema innovatie in duurzaamheid en arbeid, gebaseerd op: deelname/aantal sterren Lean & Green, aantal warehouses met BREEAM of gelijkwaardige certificering en de inschatting van de innovatie in arbeid door het Expertpanel van logistiek.nl. Vier sterren waren er voor innovatie in logistieke operaties en ketenregie, op basis van een inschatting door het Expertpanel van de innovatie in warehousing/transport, gebruik van digitale platforms en inzet ketenregie.

Zo behouden we een fraaie positie in de middenmoot van de lijst die volgens Logistiek Magazine een compleet overzicht geeft van de belangrijkste partijen in de Nederlandse logistieke contractmarkt. Logistiek.nl werkt voor het onderzoek naar de grootte van de bedrijven in de logistieke sector traditiegetrouw samen met Buck Consultants International.

Het volledige nieuwsbericht is te lezen op de website van Logistiek (en hier de volledige Top 100 als pdf).