+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Planning Rabelink Logistics

‘Onze medewerkers zijn de verbindende factor’

“Onze medewerkers zijn de verbindende factor in onze organisatie. Een krachtig HR-beleid met oog voor de mens en talenten is daarin cruciaal. Door met medewerkers in gesprek te blijven over hun ambities, kunnen we duidelijk aangeven wat wel of niet kan.”

Onze Human Resource-manager Raoul Schepers sprak met de website RegioinBedrijf en het interview staat nu online.

Planning Rabelink Logistics

Een nieuwe arbeidsmarkt

Volgens Raoul Schepers is de situatie op de arbeidsmarkt in de afgelopen jaren compleet veranderd. “Toen ik startte bij Rabelink, zat Nederland in een financiële crisis en was het relatief eenvoudig om nieuwe medewerkers aan te trekken. Vandaag de dag is dat helemaal anders, waardoor het van cruciaal belang is ander beleid te voeren en flexibel in te spelen op de nieuwe arbeidsmarkt.”

Samenwerking met mbo en hbo

In de zoektocht naar nieuwe medewerkers zoekt Rabelink Logistics nadrukkelijk de samenwerking met mbo- en hbo-scholen. Schepers: “Wij zoeken steeds meer aansluiting bij de onderwijsinstellingen. Zo verzorgen wij onder meer workshops, denken wij mee over onderwijsprogramma’s en laten we docenten en leerlingen meelopen in ons bedrijf.”

BBL-opleiding Planner Wegtransport

“De werkzaamheden van een planner zijn in de afgelopen jaren sterk veranderd. Om toekomstige medewerkers hier zo goed mogelijk op voor te bereiden, werkt Rabelink Logistics samen met Seesing Personeel, het Graafschap College en enkele andere partijen in de vorm van een tweejarige BBL-opleiding Planner Wegtransport. Leerlingen gaan bij deze opleiding één dag in de week naar school en werken vier dagen bij een logistiek dienstverlener.” Op rabelink.nl/vacatures staat meer informatie over deze BBL-opleiding en ook over alle andere openstaande vacatures bij Rabelink.

Kijk op de website van RegioinBedrijf om het gehele interview met Raoul Schepers te lezen.