+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Nico Lukassen, al veertig jaar deel van de Rabelink-familie

Als stagiair kwam Nico Lukassen in 1980 bij Rabelink terecht – en hij ging er nooit meer weg. Deze week was het precies veertig jaar geleden dat de Doetinchemmer (op 1 november) officieel in dienst trad. De chauffeur, ook inzetbaar in het warehouse, kijkt terug op een mooie tijd. “En ik blijf gewoon doorgaan.”

Jubilaris Nico Lukassen (midden) met zijn vrouw Mirjam, links directeur Alwin Schweckhorst.

“Ik liep in 1980 al stage”, vertelt Nico (61) over zijn eerste dagen bij ons bedrijf. Toen zijn chauffeursopleiding afgerond was, mocht hij blijven van toenmalig directeur Henk Rabelink. “En op 1 november 1982 kwam ik officieel in dienst.” Met zijn kleine Volvo – ‘die was amper 2 meter breed, en de aanhanger kon je nog met de hand terugduwen’ – reed hij afwisselend op het binnenland en naar Duitsland.

Even van de auto af
Gedurende een jaar of tien verruilde Nico de vrachtwagen voor het werk in het warehouse. “Ik wilde even van de auto af. Hele dagen naar Rotterdam, daar was ik wel een beetje klaar mee.” Maar toen er eind jaren 90 chauffeurs nodig waren voor de CTL-ritten, naar de depots in Duitsland van het nieuwe netwerk dat mede door Rabelink is opgericht, was Nico daar wel weer voor te porren.

“Rudie Brugman en ik wisselden elkaar af: de ene week een nachtrit naar Bochum, de andere week binnenland. Drie jaar later werd dat Gelsenkirchen en nu rijden Rudie en ik alweer vijftien jaar lang om beurten naar de CTL-vestiging in Lauenau. Dus we zijn al een hele periode een koppel.”

Ondertussen voelt Nico zich al veertig jaar deel van de Rabelink-familie. “Ja natuurlijk, anders was ik al wel eerder weggegaan. Je mag wel zeggen dat ik blauw bloed door mijn aderen heb stromen.”