+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

In memoriam Wolf Hüttemann

Duisburg, 9 oktober 2019

De oprichter van de HUETTEMANN GROEP, Wolf Hüttemann, is op 87-jarige leeftijd overleden. Hüttemann, opgeleid tot advocaat, was in 1956 de grondlegger van de groep ondernemingen waartoe sinds 2005 ook Rabelink Logistics behoort.

Wolf Hüttemann, oprichter van de HUETTEMANN GROEP.

Het familiebedrijf begon in 1956, toen Wolf Hüttemann de bloeiende kolen- en staalindustrie in het Ruhrgebied beleverde met twee kiepwagens. Met vooruitziende blik en mensenkennis, absolute trouw aan principes en autoriteit ontwikkelde hij het bedrijf verder en manoeuvreerde hij het door moeilijke tijden, zoals de structurele veranderingen in het Ruhrgebied. Dit is onder meer gelukt doordat de bescherming van het bedrijf en de werknemers altijd belangrijker voor hem zijn geweest dan snelle groei en de grootst mogelijke winst.

Tegelijkertijd heeft deze voorzichtigheid hem er nooit van weerhouden verandering en innovatie aan te moedigen of af te gaan op zijn gevoel voor ontwikkelingen in de markt. Met het magazijn in Isernhagen bijvoorbeeld, zette hij in 1989 een outsourcingproject op voor de firma Schwarzkopf dat zijn tijd ver vooruit was. Hetzelfde geldt voor zijn bereidheid om te investeren in bedrijven, die nu de basis vormen voor de groei van de groep.

Meer dan 50 jaar van zijn leven wijdde Wolf Hüttemann aan het bedrijf, voordat zijn zoon Klaus Hüttemann de leiding overnam. Gedurende deze periode groeide een klein familiebedrijf uit tot de wereldwijd opererende HUETTEMANN GROEP zoals we die vandaag de dag kennen. En hoewel hij het afgelopen decennium niet meer actief was in de dagelijkse operatie, heeft hij deze ontwikkeling op de voet gevolgd en heeft hij er mede voor gezorgd dat het voortbestaan van het bedrijf ook na zijn dood verzekerd was.