+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

In memoriam Henk Rabelink

Henk Rabelink, begin jaren 60.

Afgelopen nacht is, op 78-jarige leeftijd, Henk Rabelink overleden. Henk is meer dan 35 jaar directeur geweest van het bedrijf dat tegenwoordig Rabelink Logistics heet. Hij is actief gebleven binnen Rabelink tot 2001, grotendeels als directeur en vanaf 1998 als adviseur.

Henk begon in zijn jonge jaren als bijrijder in het transportbedrijf dat in 1930 was opgericht door vader Berend Rabelink en waar ook broer Ben werkzaam was. De broers gingen enige jaren hun eigen weg; Ben begon voor zichzelf nadat hij een transportonderneming had overgenomen in Beek, vader Berend ging in Doetinchem samen met zoon Henk verder als ‘Fa. Rabelink en Zoon’. Na het overlijden van Berend, medio jaren 60, zette Henk het bedrijf als eenmanszaak voort: Henk Rabelink Internationaal Transport.

In 1968 kwamen de broers Rabelink tot de conclusie dat ze samen toch meer konden bereiken dan alleen. Ze besloten de krachten te bundelen in hun nieuwe bedrijf, dat de naam ‘Gebr. Rabelink Internationale Expediteurs BV’ kreeg. Samen hebben ze Rabelink door de jaren succesvol laten uitgroeien naar een gerenommeerd transportbedrijf. Begin jaren 80 kwam daar de logistieke tak bij, waarvoor in 1990 ons huidige pand aan de Vlijtstraat 54 is gebouwd. Henk was met zijn broer de grondlegger van het fundament van het bedrijf dat Rabelink Logistics nu is. Henk was een sociaal mens en een goede werkgever voor zijn medewerkers.

We wensen Marcel en Angelique heel veel sterkte met het verlies van hun vader.