+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

‘Ik wil alles NU doen. Hup, meteen’

Bij de overname van Leusink Logistics door ons bedrijf kwam begin dit jaar nogal wat kijken. Ook voor de Leusink-medewerkers die mee overgingen had dit veel impact. Jonida Kulla vertelt over haar eerste maanden bij Rabelink.

Jonida is acht jaar geleden vanuit Terborg naar Duiven verhuisd. Daar woont ze met haar man en twee dochtertjes (8 en 10 jaar). Oorspronkelijk komt ze uit Albanië, maar elf jaar geleden maakte ze de stap om voor de liefde van haar leven naar Nederland te komen.

Toen ze ongeveer anderhalf jaar geleden bij Leusink begon, had ze het meteen erg goed naar haar zin. “Bij Leusink heb ik echt ervaring op kunnen doen. Ik ben blij dat ze mij de kans gegeven hebben om daar te gaan werken!” Ze had natuurlijk niet zien aankomen dat het voor zo’n korte tijd zou zijn. Ze maakte lange dagen en werkte hard, maar had niet verwacht dat zij door Rabelink overgenomen zou worden: “Ik begreep dat niet iedereen mee zou kunnen en ik ben onzeker over mijn taal. In Albanië was ik hoogopgeleid en had ik mijn eigen bedrijf, een reisbureau, maar in Nederland deed dat er niet meer toe. Toch zagen ze hier wel wat in mij, en heb ik een kans gekregen om me binnen Rabelink te ontwikkelen. Ik heb wel een paar keer bij Alwin (Schweckhorst, directeur, red.) nagevraagd of ze me echt een contract aan wilden bieden!”

Het verschil in werk tussen Rabelink en Leusink is voor Jonida heel duidelijk. Ook omdat zij nu op de Air & Ocean-afdeling werkzaam is, waar ze bij Leusink onder andere zendingen aanmaakte voor wegtransport. “Hier kan je vooruitwerken. Dat is heerlijk en brengt rust. Bij Leusink maakte ik heel lange dagen en alles wat je deed, was voor de dag erop. Dat bracht veel druk met zich mee. Hier is ook genoeg werk, maar ik kan over het algemeen op tijd naar huis en merk dat ik veel meer tijd met de kinderen heb, wat echt fijn is.” Toch is het niet zo dat ze die rust ook neemt: “Ik wil alles NU doen. Hup, meteen. Alles wil ik meteen gedaan krijgen, zowel thuis als op het werk”, zegt ze energiek, terwijl ze fel haar ene hand in de andere slaat. Grinnikend voegt ze eraan toe: “Mijn collega’s lachen er soms om en ook mijn man maakt weleens een opmerking. Maar ach, zo ben ik nu eenmaal.”

Bij Rabelink voelt ze zich na drie maanden al helemaal thuis. “Je merkt dat hier veel jonge mensen werken en de kwaliteit van het personeel ligt hoog. En het zijn fijne mensen, goede collega’s, waar je gezellig een praatje mee kunt maken. Ik voel me, al zolang ik hier woon, altijd een buitenstaander. Omdat ik buitenlands ben. Je voelt dat er een drempel is: mensen merken dat je de taal minder goed beheerst, zien dat je niet Nederlands bent en dat vormt soms een barrière, dat merk ik echt. Maar bij Rabelink heb ik dat niet. Hier pas ik echt goed tussen!”