+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Hulpacties voor Oekraïne

De oorlog van Poetin gaat ons allemaal aan. Daarom heeft de Huettemann Group, waartoe ook Rabelink behoort, als bedrijf besloten om de slachtoffers in Oekraïne te helpen met een breed scala aan hulpacties.

Aan het Rode Kruis schenken we om te beginnen een bedrag van 50.000 euro, dat bestemd is voor Oekraïne. Na alle opties te hebben onderzocht en overwogen, is dit de efficiëntste manier om de organisaties en mensen daar te ondersteunen.

We hebben daarnaast ook verschillende kleinere initiatieven gelanceerd:
Directeur en eigenaar Klaus Hüttemann heeft via een particulier initiatief essentiële goederen ingezameld, die door ons via Nederland naar Roemenië worden vervoerd. De Huettemann Group heeft ook de dringend benodigde camouflagenetten ingekocht, die eveneens door ons via Roemenië naar Oekraïne worden gebracht.

In onze eigen regio zijn Vera Simon en Wilma Hagelstein begin maart met hun expeditiebedrijf Vesta een inzamelingsactie begonnen om Oekraïense burgers te steunen. We hebben ze geholpen met het vervoer van dozen en pallets met medicijnen, kleding, luiers, toiletpapier en een doos met kogelwerende vesten naar Oekraïne. Over dit initiatief verscheen een artikel in de Gelderlander: Delen kogelvrije vesten vanuit Doetinchem voor de vechtende burgers in Oekraïne.

Ook onze eigen medewerkers maken het leed van de Oekraïners van dichtbij mee: met Rabelink Logistics Romania hebben we twee warehouses op korte afstand van de grens met Oekraïne. De hallen in Halmeu en Sighetu Marmatiei liggen tussen de 50 en 80 kilometer van onze vestiging in Cicarlau. Hier worden de medewerkers dagelijks geconfronteerd met het leed van de Oekraïense vluchtelingen. Daarom is vanuit Rabelink Logistics Romania besloten om de mensen in Oekraïne te helpen: dankzij een donatie van de Rotary Club Baia Mare worden ziekenhuisbedden vervoerd van Kassel naar Sighetu Marmatiei.

Bovendien heeft onze Roemeense vestiging het Rode Kruis gratis opslag- en logistieke diensten aangeboden. Donaties uit heel Europa worden gesorteerd, op pallets geladen en later in voertuigen geladen en naar Oekraïne getransporteerd. Al op 15 maart vertrok de eerste vrachtwagen met eten en dekens naar Kiev.

Vijf van onze medewerkers brengen hun weekenden bovendien door met het sorteren van drie volle vrachtwagens met donaties, samen met vrijwilligers van het Roemeense Rode Kruis. Naast het vrijwilligerswerk doneert Rabelink Logistics Romania ook nog zo’n 5000 euro aan een stichting.