+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Harry Thuijs: ‘Genoeg plekken voor een bakkie koffie’

De corona-crisis maakt heel duidelijk waar de maatschappij behoefte aan heeft en wat de noodzakelijke processen zijn om onze samenleving te laten functioneren. Zo houdt de logistiek- en transportsector Nederland op de been. Niet voor niets zijn transport en logistiek opgenomen in de lijst met cruciale processen. Als bedrijf spelen wij daar een belangrijke en mooie rol in. Tijd om dit laten te zien in een mini-serie. Met deze keer de ervaringen van een van onze binnenlandchauffeurs: Harry Thuijs.

Harry rijdt al 33 jaar voor Rabelink. Als binnenlandchauffeur heeft hij dus al flink wat kilometers afgelegd. In zo veel jaar krijg je te maken met veel verschillende mensen en bedrijven. Dat is nu niet anders, maar wat Harry wel opvalt is dat bedrijven heel verschillend op de crisis reageren. “Bij sommige bedrijven mag je je niet met meerdere chauffeurs tegelijk melden. Soms krijg je een mondkapje. Ik heb zelfs al twee keer meegemaakt dat er bij aankomst eerst je temperatuur gemeten werd.”

Harry weet dat het werk dat hij doet belangrijk is. Maar hij is zich wel bewust van het risico: “Ik ben 56 jaar. Je hoort toch wel vaak dat mensen van 50, 60 jaar ernstig ziek worden. Ik ben niet bang dat ik er dood aan zou gaan hoor, maar ja, ik loop wel veel risico en denk er toch weleens over na. Ik doe mijn werk en hoop maar dat ik niemand tegenkom die het heeft. Zelf houd ik me aan de maatregelen, ik houd afstand, let erop dat ik niet hoest en gebruik de doekjes die door Rabelink meegegeven zijn om alles goed schoon te houden in de wagen.”

Hoewel Harry zich bewust is van het risico en de maatregelen goed begrijpt, is er één ding dat hij wel heel vervelend vindt: “Dat je op veel plekken niet naar het toilet kunt! Soms staan er dixi’s, maar ja, dat is denk ik minder hygiënisch dan een goed bijgehouden toilet. Je loopt wel een persoonlijk risico door je werk te doen en aan bedrijven te leveren. Dat je dan daar niet naar binnen mag om gebruik te maken van voorzieningen, voelt heel dubbel.”

Ook privé maakt Harry de gevolgen van het virus van dichtbij mee. Zo kregen zijn jongste dochter Yvette en haar man Maikel corona. “Ze zijn er flink ziek van geweest! Het was een spannende tijd. Mijn kleinzoontje Levi was toen 4,5 maand oud; die heeft een dagje koorts gehad, maar hij is niet echt ziek geweest gelukkig. Ik heb ze toen ruim vier weken niet kunnen zien.” De broer van Harry was eigenaar van buffetrestaurant ‘de Bourgondiër’ in Beek. Zijn restaurant heeft de crisis niet overleefd. “Heel erg treurig! Hij is als zaak en privé failliet gegaan, na 28 jaar dat restaurant te hebben gehad! Hij had negentien mensen in dienst. Dan komt het gevolg van zo’n crisis wel heel dichtbij. Maar wat ik wel positief aan deze tijd vind, is dat mensen begripvoller zijn. Ze leven meer mee. Het huis van mijn broer staat vol met bloemen en kaarten. Op Facebook reageerden heel veel mensen bemoedigend. En ook tijdens het werk blijven er gelukkig nog genoeg plekken waar je wél een bakkie koffie kunt pakken!”