+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

‘De groei van Rabelink van dichtbij meemaken, maakt mij trots!’

“Ik voel me wel oud” zegt Renaldo Rozijn lachend, zodra we beginnen te praten  over zijn 25-jarig jubileum dat hij vandaag viert bij Rabelink. Nadat hij als een van de laatste dienstplichtigen zijn diensttijd had afgerond, vroeg Alwin Schweckhorst (nu algemeen directeur, toentertijd nog loodsbaas), of Renaldo bij Rabelink wilde komen werken. “Ik had daarvoor al via het uitzendbureau voor Rabelink gewerkt en het leek me leuk om weer als magazijnmedewerker aan de slag te gaan. Ik had een chauffeursdiploma, maar geen rijbewijs. Dat kon toen nog, en ik vond stappen veel belangrijker. Maar het werk in het magazijn heeft me altijd meer getrokken dan het chauffeursvak.” En dat dat ook is waar zijn kracht ligt, is na 25 jaar en inmiddels een functie als groupleader, wel duidelijk.

Dat Rabelink van oorsprong een familiebedrijf is, neemt Renaldo’s gezin wel heel letterlijk. Zijn vrouw Joanne vierde eerder dit jaar haar 12,5-jarig jubileum bij ons bedrijf en ook zoon Diëmo (17) is naast zijn studie regelmatig aan het werk in het magazijn aan de Fabrieksstraat. Dochter Jorena (20) studeert in Den Haag. “Zij vindt dat het ergens moet stoppen en geeft aan juist niet voor Rabelink te willen werken. Het moet ook niet té erg worden natuurlijk!”, grapt Renaldo.

Dat een bedrijf in 25 jaar flink verandert, is natuurlijk logisch. Renaldo heeft het allemaal van dichtbij meegemaakt. “We zijn flink gegroeid! In het begin waren er alleen Rabelink 21 en 54, verwijzend naar de huisnummers aan de Vlijtstraat in Doetinchem waar we zaten. Vlijtstraat 54 is er natuurlijk nog, 21 is afgebrand. Sindsdien hebben we er meerdere panden bij gekregen. Wat me het meest bijgebleven is, is de opening van het nieuwe pand in Wehl. De groei van Rabelink van dichtbij zien en meemaken hoe die bewerkstelligd werd op een positieve manier, was heel mooi. Na een mindere periode een groei doormaken met het nieuwe pand erbij, was prachtig. Ik voel me zelf ook heel trots!”

Het hoogtepunt in zijn loopbaan vond hij de uitbreiding van ‘zijn’ klant. “Van de 25 jaar dat ik hier werk, werk ik er al 24 voor Intersnack (leverancier van verwerkte noten, notenproducten en snacks, red.). Dat Intersnack Procurement er later ook bij kwam, vond ik super. Dat vond ik het leukste in mijn loopbaan tot nu toe: de geweldige uitdaging voor Rabelink en mijn team in deze uitbreiding.” Renaldo zelf is na zijn start als magazijnmedewerker doorgegroeid naar de functie van groupleader warehousing. Al achttien jaar heeft hij een leidinggevende functie. “Ik werd op vrij jonge leeftijd leidinggevende, maar ik ben altijd goed ondersteund en we krijgen ook trainingen. Het uitdagende is dat het steeds verandert. Mensen veranderen, dus reacties ook. Nu ligt de focus vooral op ontwikkeling en teambuilding. En door de groei krijg je steeds meer verantwoordelijkheid. Daarbij is het veelzijdig: ik werk met chauffeurs, magazijnmedewerkers en de klant, dat zijn veel verschillende mensen. Dat maakt het leuk!”

De groei in de afgelopen jaren heeft natuurlijk invloed op de identiteit van ons  bedrijf, maar Renaldo ziet dat we een sterke basis hebben: “We zijn van oorsprong een echt familiebedrijf, al is dat met de huidige groei wel iets minder duidelijk geworden. Dan is het moeilijker om dat vast te houden, maar het gevoel is er nog wel. Verder zijn we een echt Achterhoeks bedrijf. Dat blijkt ook uit de binding met de bedrijven en klanten in de buurt. Wij hebben die Achterhoekse mentaliteit: nuchter, hard werken en een dolletje op z’n tijd!”