+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Flexibiliteit en snelheid centraal bij lokale samenwerking

Als logistiek dienstverlener beheren we op Businesspark 7Poort in Zevenaar, aan de rand van de A12, het nieuwste distributiecentrum van EXIT Toys, dat actief is in de verkoop van buitenspeelgoed. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van maar liefst 23.500 m² en is daarmee een van de grotere dc’s in de omgeving. De exponentiële groei van EXIT Toys de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat er samen met ons als logistiek partner is besloten een groter pand te willen betrekken in de regio, en dat werd gevonden in Zevenaar. NEDCON heeft de inrichting verzorgd en ruimte gecreëerd voor de opslag van meer dan 30.000 pallets.

De mogelijkheid ligt er om dit aantal in de toekomst uit te breiden naar een beschikbaarheid van 40.000 palletposities. Vooral de snelheid van de realisatie van dit project is kenmerkend voor de samenwerking tussen de drie bedrijven.

Een snelle oplevering was voor EXIT Toys en ons een van de speerpunten binnen de opzet van het project, dit in verband met producten die binnenkwamen vanuit het buitenland. Het moment van aanvraag van het project tot de start van de installatie heeft binnen een tijdsbestek van één maand plaatsgevonden. De daaropvolgende installatie kende een doorlooptijd van slechts vijf weken.

Een ander speerpunt was een zo veilig mogelijk magazijn creëren. Doordat we ons hebben gesetteld in een bestaand pand, is er door NEDCON technisch kritisch gekeken naar de betonvloer en of de gewichten die in de stellingen zouden worden geplaatst toereikend waren voor de draagkracht van de betonvloer. Om de veiligheid nog verder te waarborgen in het magazijn, zijn de staanders voorzien van de NEDCON Stiffener. Op deze manier zijn de palletstellingen bestand tegen schade door aanrijdingen.