+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Fatima Convooi: dankbaar werk en een beetje toeteren

Het was er afgelopen zaterdag weer tijd voor: iedere twee jaar mogen bewoners van Elver een rit maken met vrijwillige vrachtwagenchauffeurs van De Eiland Truckers. Tijdens alweer de 16e editie van het Fatima Convooi reden ook vijf Rabelink-chauffeurs mee.

130 trucks kwamen op 29 juni in Nieuw-Wehl voorrijden bij Elver (voorheen Fatima), de instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, om de bewoners de dag van hun leven te bezorgen. De Rabelink-chauffeurs Mathijs van der Logt, Giacomo van Putten, Jonny Pruis, Harry Thuijs en Wilfried Menting reden mee, samen met de collega’s van Arendsen, Rosendaal, Snelting en Visser – overigens niet voordat de auto’s door de wasstraat waren geweest.

Het was opnieuw een prachtige ervaring, laat Mathijs weten. “Het was heel warm, maar ook heel leuk, zoals altijd. En het was ook weer geweldig geregeld door de organisatie daar. We willen De Eiland Truckers dan ook bedanken! Al met al hebben we een erg mooie dag gehad.” Dat begon al voor de ‘echte’ start van het Fatima Convooi. “We hebben eerst hier bij Rabelink in Wehl verzameld met vijftien man en even heel Wehl bij elkaar getoeterd.”

Als bijrijders kreeg onze collega een dame en haar vader mee in Nieuw-Wehl. “We hebben het over van alles en nog wat gehad, het was heel gezellig. Ze had ontzettend veel schik en was continu aan het zwaaien. Het is enorm dankbaar werk, omdat je een ander zo blij kunt maken. En voor ons is het ook mooi, als chauffeur ben je net een klein kind, een beetje toeteren en zo. Wat je normaal gesproken niet mag, mag dan wel”, vertelt Mathijs lachend.

Op zaterdag 7 september zijn vijf andere Rabelink-chauffeurs aan de beurt; dan vertrekt vanuit Ulft de Truckrun Achterhoek, georganiseerd door onze collega’s Jos Broeks, Peggy ten Tuijnte en Thijs Rosendaal.