+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Zonnepanelen

Eerste van veertig containers met zonnepanelen onderweg naar Aruba

Rabelink Logistics is begonnen met het vervoer van zonnepanelen van Pfixx Solar, die van ’s-Heerenberg naar Aruba moeten worden verscheept. Woensdag vertrok de eerste van in totaal veertig containers met zonnepanelen, die als eindbestemming het Beatrix International Airport op Aruba hebben. De reis van de haven van Rotterdam naar Oranjestad neemt ongeveer tweeënhalve week in beslag.

Op het vliegveld van Aruba wordt gewerkt aan een parkeergarage met een oppervlakte van 24.000 m2, die volledig wordt bedekt met zonnepanelen. Hiermee kunnen tussen de 2000 en 2500 huishoudens op het Caribische eiland van stroom worden voorzien. Nadat de Arubaanse overheid in 2011 een tender uitschreef, kwam het Achterhoekse Pfixx Solar als beste optie uit de bus. In april van dit jaar werd definitief het groene licht gegeven voor het zonnepanelenproject op de Antillen.

Mike de Meza, als minister verantwoordelijk voor onder meer energie, liet aan The Morning News Aruba weten dat de ontwikkelingen weer een belangrijke stap zijn in de ambitie om niet langer afhankelijk te zijn van olie. De eerste container die door Rabelink naar het eiland verscheept wordt komt naar verwachting over twee weken aan in Oranjestad. De rest van de veertig containers zal medio augustus vanuit Rotterdam vertrekken. Eind 2013 moet het project afgerond zijn.

Zonnepanelen