+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Rabelink hoofdkantoor A18 Wehl

Doorgroeien bij Rabelink Logistics

Rabelink Logistics biedt veel kansen voor medewerkers om bij ons bedrijf aan de slag te gaan, talenten te ontdekken en door te groeien. Er is daarbij plaats voor jong en oud. Rabelink probeert eraan bij te dragen dat de Achterhoek aantrekkelijk blijft voor werknemers, op alle denkbare niveaus. Onze medewerkers zijn de kracht van onze organisatie.

Binnen een logistieke organisatie als Rabelink is het aanbod aan leerplekken en banen erg veelzijdig en afwisselend, net zoals de werkzaamheden. “Niet alleen als chauffeur of in het magazijn, maar eveneens op kantoor; afdelingen als HR, Sales of IT”, licht Human Resource-manager Raoul Schepers toe.

Personeel is ons belangrijkste kapitaal
“Doordat we zo’n brede dienstverlening hebben, is het des te belangrijker dat onze kwaliteit op topniveau blijft. De medewerkers zijn de kracht van onze organisatie en zij zijn essentieel voor het leveren van een goede dienstverlening” benadrukt Schepers. “Daarom hebben we een sterk Human Capital-beleid. Een nieuwe medewerker krijgt bij ons alle kansen om zich door te ontwikkelen en mee te bouwen aan een groeiende organisatie. We zijn dan ook altijd op zoek naar enthousiaste, ambitieuze mensen met doorzettingsvermogen, die zelf verantwoordelijkheid nemen, proactief zijn en lef tonen. Dat is de basis van ons bestaan.”

Binnen Rabelink is er volop ruimte voor stagiairs, met voordelen voor beide partijen. Schepers: “Studenten en scholieren komen bij ons binnen met actuele kennis en nieuwe inzichten, dat zorgt voor een verfrissing. Aan de andere kant leveren wij een belangrijke bijdrage aan hun opleiding door ze kennis te laten maken met wat werken in de praktijk precies inhoudt.”

Rabelink-stagiair Jan-Hein Bles

Jan-Hein Bles

‘Volop in beweging’
Jan-Hein Bles is in september begonnen met zijn afstudeeropdracht. “Rabelink is een relatief jonge en frisse organisatie, die volop in beweging is. Deze context biedt voor studenten op ieder niveau volop kansen om een serieuze bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de organisatie. Hierbij heb je als student een uitzonderlijke kans om je talent en ambities te laten zien en jezelf te ontwikkelen. Zelf doorloop ik op de HR-afdeling een afstudeertraject op hbo-niveau. Het concrete onderwerp voor mijn onderzoek koos ik zelf en ik kon er ook verder mijn eigen invulling aan geven. De activiteiten die daarbij horen, zijn erg divers en afwisselend. De begeleiding sluit aan op mijn eigen wensen en behoeften. Zo heb ik in slechts een paar maanden een grote ontwikkeling doorgemaakt, waardoor ik nu dicht tegen het niveau van een startbekwame professional aan zit. Doordat je nauw wordt betrokken bij de organisatie en serieus wordt genomen, kun je veel bereiken. Hoe ver je hierin wilt gaan, hangt natuurlijk af van je eigen ambities. Wanneer je initiatief, betrokkenheid en ambitie toont, is alles mogelijk.”

Rabelink onderhoudt goede contacten met de opleidingsinstituten in de regio: HAN, Saxion, het mbo (zoals het Graafschap College) en middelbare scholen. Daarnaast vormen de verschillende onderwijsorganisaties en Rabelink samen een driehoek met organisaties als Seesing Personeel, Start People en STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek). “Zij fungeren daarbij als werkgever, waar de student in dienst is. Hun scholing krijgen de leerlingen gewoon in de schoolbanken en bij ons leren ze werken. Zo helpen we bij het faciliteren van opleidingsplaatsen”, legt onze HR-manager uit. Voor BBL’ers (beroepsbegeleidende leerweg) betekent dit een gedegen voorbereiding op een carrière in de sector logistiek & transport. “De BBL’ers zijn verzekerd van een goede basis, doordat ze met alle facetten van de logistieke keten te maken krijgen. Hierdoor is de student allround opgeleid.”

Noor Veenhuis

Noor Veenhuis

Goed beeld van de organisatie
Noor Veenhuis start in februari 2018 met de BBL-opleiding Planner Wegtransport. “Na het behalen van mijn toerismediploma wist ik niet zo goed wat ik wilde. Ik wist dat ik niet verder wilde in het toerisme, maar wat wilde ik dan wel? Ik meldde me aan bij uitzendbureau Seesing Personeel en tijdens de gesprekken kwam naar voren dat de logistiek goed bij mij past. Via Seesing ben ik bij Rabelink beland. Seesing was in die tijd bezig met het opzetten van een nieuwe BBL-opleiding Planner Wegtransport en dit sprak mij gelijk aan. De opleiding begint in februari, ik heb bij Rabelink de kans gekregen om tot die tijd op verschillende afdelingen mee te lopen. Zo krijg ik een goed beeld van de organisatie.”

Een ander ‘BBL-voorbeeld’ is Aïscha Ligtlee. Zij is in 2016 gestart met het BBL-traject voor chauffeur. “Ik werk bij Rabelink via STL. Het eerste half jaar heb ik op de loods meegelopen en sinds een paar weken zit ik op de vrachtwagen. Ik vind het erg leuk bij Rabelink. De tijd in de loods was zeer leerzaam qua laden en daar heb ik nu profijt van. Op de vrachtwagen is het nog leuker. Ik rijd door Nederland en België en ik geniet van alles wat ik zie. De lange ritten met veel kilometers vind ik het mooist. Misschien dat ik in de toekomst af en toe internationaal wil gaan rijden.”

Begeleiding én verantwoordelijkheid
Schepers: “Tijdens de stage krijgen studenten hier uitstekende, deskundige begeleiding én krijgen ze verantwoordelijkheid. We verwachten inzet en motivatie, als tegenprestatie geven we de student de mogelijkheid echt iets te leren en de kans zich te ontwikkelen tot een professional. Dit levert vaak succes op; een groot aantal stagiairs keert later terug in een vast dienstverband. Van BBL’ers tot hbo’ers, daar zijn heel veel voorbeelden van.”