+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Logo GMP+ FSA Rabelink

‘(Des)kundig’ Rabelink ontvangt certificaat diervoedertransport

Rabelink Logistics heeft het certificaat ‘GMP+ FSA (B4 Transport)’ behaald. Een door GMP+ International uitgevoerde audit wees afgelopen week uit dat Rabelink voldoet aan de eisen die worden gesteld aan het vervoeren van diervoeder (feed). Naast verschillende foodcertificaten als AIB, IFS en BRC is nu dus ook het certificaat GMP+ Feed Safety Assurance (gericht op diervoederveiligheid) in ons bezit.

Logo GMP+ FSA RabelinkDe auditor, die op 13 september een bezoek heeft gebracht aan Rabelink, heeft zijn algemene/eerste indruk over onze activiteiten samengevat in drie woorden: trots, ambitieus en (des)kundig. Dit oordeel werd gebaseerd op het kwaliteitshandboek en de beheersing hiervan en de interviews met de betreffende personen van de afdeling HR en de planning. Rabelink is hierdoor in staat om feedgerelateerde transportklanten te bedienen.

De module GMP+ FSA is ontwikkeld om de veiligheid van diervoeder te garanderen en om consumenten gerust te stellen dat diervoederproducten op een verantwoorde wijze worden geproduceerd, ver-/bewerkt, verhandeld, opgeslagen en getransporteerd. Voorwaarden voor garantie van diervoederveiligheid zijn vastgelegd in de standaarden van GMP+ FSA. Deze standaarden zijn gebaseerd op wetgeving en aanvullende eisen vanuit de markt.

GMP staat voor ‘Good Manufacturing Practices’ (goede wijze van produceren). Met ruim 13.400 participerende bedrijven in meer dan 70 landen is GMP+ International een wereldwijde toonaangevende speler op de markt van ‘feed safety assurance certification’. Het daadwerkelijke certificaat wordt circa zes weken na de audit verstuurd en kan dus eind oktober bij Rabelink worden verwacht.