+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

Pfixx Solar Park Aruba Airport

‘Achterhoeks’ zonne-energieproject op Aruba afgerond

Een aanzienlijk gedeelte van de stroomvoorziening op Aruba wordt sinds kort geleverd door Moeder Natuur. Dat is mede te danken aan twee Achterhoekse bedrijven: Pfixx Solar uit ’s-Heerenberg sleepte in 2013 een order in de wacht bij een grootschalig zonne-energieproject en leverde in totaal veertig containers vol zonnepanelen. De hulp van Rabelink Logistics werd ingeroepen om deze naar de Antillen te verschepen. Het project werd onlangs officieel afgerond.

Pfixx Solar Park Aruba Airport

In onderstaande video kijkt Pfixx Solar-directeur Fons van Pul met gepaste trots terug. “Twee jaar geleden kwam dit zeer speciale project tot leven; de overheid van Aruba wilde groene energie opwekken en dit combineren met hun vliegveld”, legt hij uit. “Wij werden uitgenodigd om een ontwerp te maken.” De plannen van Pfixx kwamen als beste uit de bus, waarna het bedrijf uit ’s-Heerenberg het dak van een parkeergarage (met een oppervlakte van 24.000 m2) bij het Beatrix International Airport vulde met zonnepanelen.

Hiermee komt de capaciteit van het omvangrijke ‘solar project’ op 3,6 megawatt en is het een van de grootste van het Caribische gebied. Mike Eman, de minister-president van Aruba, wil echter meer: het is zijn streven om ook de daken van alle scholen op Aruba van zonnepanelen te voorzien en op die manier nog eens 5 megawatt aan energie aan het elektriciteitsnetwerk te kunnen leveren.

Pfixx Solar Park Aruba Airport

© pfixxsolar.nl