+31 (0) 314 - 368 500
sales@rabelink.nl

AA-score voor Rabelink bereikt door medewerkers

De jaarlijkse (aangekondigde) audit die eind september plaatsvond bij Rabelink Logistics in het kader van het certificaat BRC Global Standard for Storage and Distribution (BRC S&D) – noodzakelijk om te werken met voedingsmiddelen – heeft een goed resultaat opgeleverd. Net als vorig jaar behaalden we de score AA, de hoogste die BRC kent.

BRC Storage and DistributionDe verlenging van het certificaat was de uitkomst van een uitgebreide inspectie: gedurende liefst vier dagen werd de auditor van SGS (namens de certificeerder BRC, die wereldwijd inspecties uitvoert op het gebied van voedselveiligheid) rondgeleid door het QHSE-team van Rabelink – Leon Pennings, Sabine Harbers en Robert Bisselink – door alle verschillende locaties van Rabelink: de Vlijtstraat en de Fabriekstraat in Doetinchem, de Immenhorst in ’s-Heerenberg en de Kryptonstraat in Wehl. Storage and Distribution, de naam zegt het al, gaat om opslag en transport van food- en foodgerelateerde producten.

Teamprestatie
Het QHSE-drietal benadrukt dat de AA-score niet alleen de verdienste is van hun afdeling. “Het is in één woord een teamprestatie”, zegt QHSE-coördinator Leon Pennings. Waar zij de begeleiding van de auditor voor hun rekening namen, werd het geven van tekst en uitleg over de werkwijze van Rabelink overgelaten aan de collega’s op de werkvloer.

Het QHSE-team van Rabelink: Leon Pennings, Robert Bisselink en Sabine Harbers.

Pennings: “We laten bewust de mensen aan het woord die er dagelijks mee werken, bijvoorbeeld in de warehouses. Zowel ervaren medewerkers als nieuw personeel, dan is het goed om te merken dat hun antwoorden niet veel van elkaar verschillen. Zo is er ook met de HR-afdeling gesproken, zij bleken de trainingsschema’s goed op orde te hebben en de auditor vond dat we een goede visie op personeelsbeleid hebben.”

Compliment
Daarnaast werden diverse chauffeurs tijdens de vierdaagse audit ondervraagd. “Zij vertelden hoe we in de praktijk werken en welke controles we doen, terwijl de warehousemedewerkers een compliment verdienen voor hoe schoon de magazijnen waren. Alle pallets stonden strak opgesteld en een steekproef wees uit dat ook de systemen kloppen. Dit is dus echt een bedrijfsresultaat dat is bereikt door onze medewerkers.”